Ernstig zieke Hans Langbroek neemt afscheid van de politiek

ENKHUIZEN – Wat een onschuldige buikpijn leek te zijn blijkt de verschrikkelijke ziekte kanker te zijn, alvleesklierkanker in vergevorderde stadium met uitzaaiingen naar zijn lever.

Drie weken geleden kreeg Hans het slecht nieuws te horen wat keihard aan kwam bij de altijd energieke politicus waarop hij besloot om per 1 september zijn zetel in de Enkhuizer politiek op te geven en zich vol te richten op zijn ziekte.

De ziekte is hem ook goed aan te zien zegt zijn broer Wim Langbroek tegen de redactie, ,,hij is al kilo’s afgevallen en krijgt ook een andere kleur.”  Ook bij Wim Langbroek kwam het nieuws over zijn broer keihard binnen.

Pels in de huid van de Enkhuizer politiek

In de jaren dat Hans Langbroek in de Enkhuizer politiek aanwezig was voor Enkhuizer Belang en later voor het Enkhuizer Alternatief bleef Langbroek zijn eigen koers varen, een koers waarbij de inwoners van Enkhuizen op plaats nr. 1 komen en dan pas de rest.  In 2018 weigerde Langbroek nog om nog langer zijn mond te houden over de afkoopsom van de architect Hans Kuipers en het Drommedaris debacle. ‘Het gaat om gemeenschapsgeld en dus mag de gemeenschap ook weten hoeveel Enkhuizen de architect betaald.

Trouwen

De ziekte van haar vader kwam ook bij zijn dochter keihard binnen, waarop werd besloten om volgende week al te gaan trouwen, ondanks dat er helemaal geen trouwplannen waren, verteld haar oom Wim Langbroek.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp