Erehaag voor dodelijk verongelukte Patrick uit Midwoud

MIDWOUD – Op de Tripkouw in Midwoud werd vanmorgen een erehaag met ballonnen gevormd als afscheid voor de omgekomen Patrick (18). Een week geleden kwam hij om het leven nadat de auto die hij bestuurde ondersteboven in een sloot belandde.

In Grand Café de Post werd vanmorgen de afscheidsdienst gehouden, een centrale bar en buurtcentrum in het dorp waar Patrick als barman werkte. Na de dienst werd er buiten voor het café een erehaag van mensen gevormd. Vooraan de stoet reed een oude politieauto van een vriend van Patrick. Bij het voorbijrijden werden er blauwe ballonnen opgelaten.

Ongeloof
Veel mensen in Midwoud kenden Patrick. “Voor iedereen voelt het als ongeloof, het kan niet waar zijn. Het is te moeilijk voor iedereen om dit te beseffen”, zei café-eigenaar Danny Molenaar eerder tegen NH Nieuws.

Het noodlottige ongeval gebeurde vorige week donderdagavond in een flauwe bocht op de Hazeweel, een smalle polderweg ten oosten van Oostwoud. Achter het verongelukte voertuig reed een bekende van de mannen. Hij stopte meteen en wist de bijrijder uit het voertuig te krijgen. De 18-jarige Patrick overleed later op de avond in het ziekenhuis. Hoe het ongeval kon gebeuren is nog niet bekend.

[signoff]