Enkhuizers starten Facebookgroep Coronahulp Enkhuizen

ENKHUIZEN – Nu van grote groepen mensen hun complete leven overhoop wordt gegooid door de Coronacrisis en de bijbehorende broodnodige maatregelen van rijkswege blijkt er in Enkhuizen toch ook een lichtpuntje aan de horizon te schijnen.

Na de laatste aanvullende maatregelen waarbij de scholen, horeca en vele andere gelegenheden voorlopig gesloten dienen te blijven is vrijwel direct de Facebookgroep Coronahulp Enkhuizen in het leven geroepen. Dat de groep direct erg populair is mag wel blijken uit het feit dat er binnen een paar uur tijd al ruim 600 leden zijn.

In de groep wordt o.a. oppas aangeboden voor mensen die door de sluiting van de scholen in problemen komen. Boodschappenhulp voor mensen die de deur niet meer uitdurven en allerhande klusjes. Vraag en aanbod komen in rap tempo bij elkaar waardoor de saamhorigheid in Enkhuizen groot wordt.

Iedereen heeft met hetzelfde probleem te maken en waar de één hulp kan bieden en de ander het nodig heeft is de groep een uitstekende oplossing. Een jong meisje van 15 dat hulp biedt bij het oppassen van kinderen die opeens niet meer naar school moeten, ophalen van medicatie voor mensen die niet naar buiten durven of slecht ter been zijn, boodschappen doen voor de kwetsbare doelgroep, bedenk het maar of het wordt razendsnel aangeboden in deze nieuwe Facebookgroep.

Los van de hulpaanbieders hebben ook de hulpbehoevenden de groep al weten te vinden, een mevrouw met chronische pijnklachten meldt o.a. heel blij te zijn met dit nieuwe initiatief en beloofd aan de bel te trekken als ze het nodig heeft.

Saamhorigheid in een tijd waarin zo’n beetje iedereen het zwaar gaat krijgen, de aanleiding voor dit initiatief is dramatisch maar de effecten en gevolgen zijn groot. Iedereen is er voor iedereen, eigenlijk zoals het altijd al hoort te zijn.

Reageer op dit onderwerp