Enkhuizer ondernemers zijn volop in actie met de campagne ‘Help elkaar en koop lokaal!’.

ENKHUIZEN – Heeft u ze al gezien? De “Help elkaar en koop lokaal!” stickers en ansichtkaarten? Afgelopen week zijn de eerste 50 promotiepakketten verdeeld onder Enkhuizer ondernemers. Stichting Marketing Enkhuizen – VVV Enkhuizen e.o. wil hen met deze actie een hart onder de riem steken en inwoners aanmoedigen om zoveel mogelijk lokaal te kopen en te bestellen.

Marieke Schooneman, eigenaresse van Het Coffy-Huys en voorzitter van winkeliersvereniging Winkelstad Enkhuizen, is enthousiast over de actie. De raamsticker “Help elkaar en koop lokaal!” prijkt uitnodigend op haar etalageruit, de bijbehorende vlag wappert naast de ingang en bij elke online bestelling komt een bedankkaartje. “Wij zijn blij dat al zoveel klanten de weg naar de stad weten te vinden en de ondernemers echt helpen door lokaal te kopen. De binding met de stad is mooi om te zien, samen staan we sterk.”

Wethouder Esther Heutink deelt haar mening: “Juist in deze tijd is het belangrijk om je lokale ondernemers te steunen. Ik ben blij dat deze actie aanslaat. Het is de manier om er met elkaar voor te zorgen dat de winkeliers en horecaondernemers het hoofd boven water houden, zodat we ook na deze crisis een levendige binnenstad houden met leuke winkels en mooie restaurants en cafés.”

Veel ondernemers hebben ook een webwinkel of bieden een bezorg- en/of afhaaldienst aan. Wilt u weten welke extra service uw favoriete restaurant of winkel verleent? Kijk dan op www.enkhuizenbezorgt.nl.