Enkhuizer ondernemers creatief met Corona en laten het hoofd niet hangen

ENKHUIZEN – Het Coronavirus houdt Nederland en de rest van de wereld in zijn greep. Nu het aantal besmettingen flink om zich heen begint te grijpen zijn tal van drastische maatregelen genomen die ondernemers hard treffen.

Internationaal vliegverkeer ligt plat, mensen die hun ouders in zorginstellingen niet meer kunnen bezoeken en horeca en andere gelegenheden die gesloten dienen te blijven en tal van andere beperkende maatregelen. Toch zitten de Enkhuizer ondernemers niet bij de pakken neer en zijn creatief in het bedenken van oplossingen om niet geheel tot een totale inkomsten derving te komen.

Zo biedt de Cinema Enkhuizen i.s.m. Picl het thuis kijken van films aan, er heeft zich een autobedrijf gemeld die de auto’s bij de mensen op wil halen i.p.v. dat de klanten zelf de deur uit moeten om hun vervoersmiddel te brengen en zijn er steeds meer horeca gelegenheden die afhalen en thuisbrengen van voedsel aanbieden.

Dit is een goed streven, bij de pakken neerzitten heeft nog nooit iemand geholpen. De vraag is of deze alternatieven alle derving van inkomsten zullen dekken. Het antwoord is nee, dat kan natuurlijk niet. Want laten we eerlijk wezen, een avondje uit eten is toch heel wat relaxter dan dat een drie sterren restaurant je net bestelde maaltijd in plastic verpakking op het dak van je auto neerzet waar je het vervolgens weer weg kunt halen om binnen op de borden te scheppen. Ook het toeristen seizoen dat van start zou gaan zal een fiasco worden, er zit geen toerist op te wachten om aan te leggen in de haven van Enkhuizen en vervolgens zijn boot niet af te komen wegens gebrek aan activiteiten.

Toch is de wil en het doorzettingsvermogen van de Enkhuizer ondernemers aanwezig, en dat is goed. Dat hoort bij de echte ondernemersdrift. Het ondernemen hoeft niet altijd van een leien dakje te lopen maar mag ook best wel eens tegenzitten, dan worden er juist nieuwe oplossingen verzonnen en nieuwe mogelijkheden geboren. Samen nadenken over hoe nu verder i.p.v. het hoofd laten hangen. Het zal een zware tijd worden maar Enkhuizen komt er bovenop, net zoals zovele andere steden. Er is een miljarden steun belooft vanuit de overheid en samen met de ondernemersdrift en nieuwe ideeën moet dat voldoende zijn om de rug recht te houden.

Reageer op dit onderwerp