Enkhuizer kermisbouwer Michèl de Jong heeft meer dan 25 attracties in zijn bezit

ENKHUIZEN – Van kinds af aan was Michèl de Jong al gefascineerd door de kermis en alles wat daarbij komt kijken. Van de draaimolens tot de botswagentjes en van het ballengooien tot de schiettent. Urenlang kon hij er naar blijven kijken.

Een droom kwam dan ook uit toen zo’n twee jaar geleden de familie Bits uit Sneek een nostalgische miniatuurkermis in de verkoop deed. De miniatuurkermis die nog was gemaakt door de vader & opa van de familie mocht door Michèl overgenomen worden onder voorbehoud dat hij er uiterst voorzichtig en zorgvuldig mee om zou gaan.

Momenteel is de kermisfanaat wekelijks met zijn minikermis bezig, en is dit de grootste hobby geworden die Michèl heeft. Het opknappen van de vaak oudere miniaturen en ze er weer in prima staat uit laten zien is zijn lust en zijn leven. Ook de drang om altijd weer een nieuwe attractie erbij te krijgen zit hem diep in zijn bloed. Uitbreiden, opknappen en groter maken van de heuse miniatuurkermis kost een boel tijd maar dat is niet erg.

“Ik wil mensen een mooie kermis kunnen laten zien als ik op een tentoonstelling sta” weet Michèl te vertellen aan Enkhuizen Actueel. De kermis die momenteel uitgegroeid is tot zo’n 25 miniaturen bestaat o.a. uit draaimolens, kraampjes, woonwagens enz.

Op regelmatige basis wordt de kermis tentoongesteld op beurzen, musea, kerstmarkten en evenementen. Het is dan fantastisch om te zien hoe kleine kinderen maar ook volwassenen zich vol verbazing staan te vergapen aan het kleine schouwspel. Ook organiseert Michèl jaarlijks samen met Marcel Deen de grootste kermismodelbouw expositie van Nederland in Lutjebroek. Zo’n 25 á 30 kermisbouwers komen dan tezamen onder één dak om het publiek te showen wat ze allemaal zelf gemaakt hebben.

Voor meer informatie over de miniatuurkermis en bestellen voor uw evenement kunt u eens een kijkje nemen op de Facebookpagina van deze op en top kermisfanaat.   Facebookpagina Miniatuurkermis

[signoff]

Reageer op dit onderwerp