Enkhuizer Bloemenbuurt ruimt zwerfaval op “hier en daar een pijntje maar voldaan gevoel”

ENKHUIZEN – Buurthuis IJsselzand was vanmorgen de verzamelplaats voor een rondje schoonmaak door de Bloemenbuurt. Naar aanleiding van de oproep van Lonneke den Hartog tot het opruimen en schoonmaken van de buurt hadden zich zeven mensen aangemeld.

Om half tien was het gezamenlijk een kopje en/of koffie in het buurthuis om vervolgens om 10 uur aan de slag te gaan. Na de koffie bleek dat er vier mensen waren komen opdagen voor de schoonmaakactie. Vol goede moed is de ploeg gewapend met vuilniszakken en vuilgrijpers aan de slag gegaan om het zwerfvuil weg te halen uit plantsoenen, grasvelden, trottoir en straat waarbij vooral de sigarettenpeuken de overhand hadden aan zwervend vuil.

De sfeer en wilskracht zat er zo goed in bij de puinruimers van de Bloemenbuurt dat ze ook direct maar even het Enkhuizerzand hebben aangepakt “het was zo’n mooi weer om lekker buiten te werken”. Na ruim twee uur aan de schoonmaakactie te zijn bezig geweest was het welletjes. Al het vuil werd verzameld en de vrijwilligers konden voorzien van de nodige pijntjes hier en daar door de niet alledaagse houdingen weer met een goed en voldaan gevoel terug naar huis keren.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp