Enkhuizen zwaar onder vuur om Enkhuizerzand.

ENKHUIZEN – Het grootse plan met recreatiegebied Enkhuizerzand kan nog wel eens een grote zeperd gaan worden voor de gemeente Enkhuizen. Donderdagavond was er een bijeenkomst op het Zuiderzeemuseum waar maar 1 discussiepunt op de agenda stond, het Enkhuizerzand. Voor een overvolle zaal sloeg de vlam direct al in de pan door de conclusie van Cees Miedema van het Comité Tot Behoud van het Enkhuizerzand die van Enkhuizen eist dat zij zich terugtrekken uit dit plan, waarmee direct de toon van de avond was gezet.

De voormalige huisarts liet er geen gras overgroeien en hoopt dat Enkhuizen zo snel mogelijk afscheid gaat nemen van dit plan dat enkel tot ellende voor de inwoners van Enkhuizen zal leiden.  Het Zuiderzeemuseum zelf heeft al laten weten af te zien van de parkeerwens niet door te zetten en van het veerbootmodel te blijven gebruik maken.

Opvallend was het niet aanwezig zijn van de politiek, op leden van Het Enkhuizer Alternatief na, die zich niets aantrokken van de wens van het college en de griffier om niet naar deze avond toe te gaan. Dit om niet vooraf te worden beëinvloed maar de discussie in de raad af te wachten. Ook de stap die naar de Raad van State gaat volgen speelt mee in deze beslissing.

Voor de inwoners van Enkhuizen is het al klip en klaar, deze uitbreiding mag er niet komen, en daarbij worden ze gesteund door de Provinciale politiek en zelfs door de Minister, die ook een zienswijze gaat indienen.

Peiling: SED doen of laat maar

  • Nee laat maar (75%, 53 Stemmen)
  • Ja doe maar (25%, 18 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 71

Laden ... Laden ...

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.