Enkhuizen zucht onder vuurwerkterreur en brandstichting, tijd voor buurtwacht zegt omwonende

ENKHUIZEN – Zaterdagavond omstreeks tien uur is op de Hazelaarshof in Enkhuizen brand ontstaan op een aangemeerd bootje. Het open bootje, met een motor, stond helemaal in brand. Andere boten raakten niet beschadigd.  Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet duidelijk. Er is een fles met brandbare vloeistof in beslag genomen voor onderzoek.

De dochter van de eigenaar van de boot vertelt op Facebook hoe haar vader haar opbelde en vertelde dat ze zijn bootje in de brand hadden gestoken, “Ik hoop dat karma ze treft,” aldus de vrouw..

Oorlogsgebied

Zo omschreven veel bewoners van de binnenstad het vuurwerkterreur in de binnenstad van Enkhuizen. Zware vuurwerkbommen werden in de omgeving van de Melkmarkt afgestoken tot woede van veel omwonenden.  In een reactie vertelt 1 van de omwonenden aan Enkhuizen Actueel: “Moet het dan echt zover komen dat wij dan zelf ’s nachts met een buurtwacht de omgeving veilig moeten gaan houden?”.

Het is voor de politie en de handhavers onmogelijk om op elke hoek van de straat aanwezig te zijn, vaak is het puur toeval dat er iemand wordt aangehouden op verdenking van het afsteken van vuurwerk..