11.7 C
Enkhuizen
15 oktober 2020 16:15
Enkhuizen Actueel

Foto aangeleverd

Gemeente

Enkhuizen wil onderzoek naar onderwijs/kinderopvang in het SMC

ENKHUIZEN – Nu er een nieuwe projectontwikkelaar het voormalige Snouck van Loosen Ziekenhuis in Enkhuizen heeft overgenomen van De Nijs heeft de gemeente Enkhuizen direct initiatieven ondernomen om met de nieuwe eigenaar in gesprek te treden over de kansen voor dit gebied.

Zo is het volgens Enkhuizen wenselijk dat er een onderzoek komt of onderwijs/kinderopvang in het SMC gerealiseerd kan worden, maar ook of er een mogelijkheid is tot ondergronds parkeren, waarbij ook de mogelijkheid van parkeren op de Ossenmarkt moet worden meegenomen.

De nieuwe eigenaar, De Linden Groep uit Amsterdam, werkt op dit moment actief mee met als basis de eerder genoemde wensen om zo een totaalplan te maken voor het voormalige SMC.

De aankomende periode zal worden gebruikt om de stedenbouwkundige kaders verder te bespreken en te laten uitwerken, waarbij De Linden Groep in contact zal gaan treden met de omwonenden en een informatieavond zal gaan organiseren. De gemeente Enkhuizen voert gesprekken met diverse onderwijsinstellingen om te kijken of er huisvesting mogelijkheden zijn.

Reageer op dit onderwerp