Enkhuizen wil autoverkeer naar evenementen ontmoedigen

ENKHUIZEN – Grootste plannen van het gemeentebestuur van Enkhuizen, zo moet Enkhuizen in 2030 zijn uitgegroeid tot dé meest toonaangevede toeristische trekpleister van Westfiesland, alleen pas de auto niet in deze plannen.

Daarom komt het college met een nieuw evenementenbeleid voor de aankomende jaren waarin dit allemaal moet worden geregeld, zo zal de organisator van een evenement ook de verantwoording worden van de organisatie, blijkt uit de notitie ‘Feest op maat’ voor de komende jaren.

In deze notitie wordt gedacht aan uitbreiding van de huidige parkeerterreinen waarbij wordt gedacht aan de vrije ruimtes op de bedrijventerreinen in Enkhuizen maar ook laat het college de mogelijkheid open om door een derde partij een parkeerterrein te laten aanleggen en beheren.

Voor de bezoekers die daar hun auto parkeren moet dan een pendeldienst gaan rijden tussen het parkeerterrein en de locatie waar het evenement wordt gehouden, dit vergt het nodige onderzoek en overleg met alle betrokken partijen.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp