6.3 C
Enkhuizen
27 januari 2021 17:52
Enkhuizen Actueel

Afbeelding: Wim Langbroek

Enkhuizen Westfriese koploper in aantal Corona besmettingen “het is niet meer dan een griepje”

ENKHUIZEN – Wat betreft de besmettingen met het Corona virus is Enkhuizen momenteel de koploper van Westfriesland. Bij het landelijk aantal besmettingen dat vanaf nu in rap tempo zal toenemen zal Enkhuizen hierbij ook de koploper blijven gezien de vermenigvuldigingsfactor.

Cijfers van het RIVM laten zien dat Enkhuizen momenteel 5 geteste Corona patiënten bevat. Het aantal besmettingen ligt zeer waarschijnlijk nog hoger omdat GGD Hollands Noorden niet bij iedereen met klachten coronatesten uitvoert. Alleen mensen zeer ernstige symptomen en 70-plussers krijgen een test.

Explosieve stijging
Voor komende week wordt er een explosieve stijging verwacht gezien de vermenigvuldiging factor die er op het Corona is losgelaten. Ondanks dat er door de rijksoverheid met regelmaat op aangedrongen wordt om de veiligheidsmaatregelen in acht te nemen lijkt het wel dat dit bij een bepaalde groep inwoners niet schijnt door te dringen. Op social media komen kat achter kat berichten voorbij van inwoners die het niet zo nauw nemen met de preventie maatregelen en zeggen “maak je niet druk, het is niet meer dan een griepje”.

Bijbuurten
Een rondje door Enkhuizer leert dat er nog steeds grote groepen kinderen met elkaar in de speeltuin bezig zijn om elkaar te vermaken, rijen voor de kassa’s houden niet de benodigde afstand en op straat wordt er nog steeds lekker “bijgebuurt” in en rond de winkelcentra. Ook het “gezellig” winkelen met de hele familie in de supermarkt is nog bijzonder populair. Je vraagt je af of er in Enkhuizen ook eerst doden moeten vallen voordat een groot deel van de inwoners doordrongen is van de ernst van de situatie.

Mensen, kijk naar de landen om je heen wat er gebeurt en zet je oogkleppen af. HET IS GEEN GRIEPJE!
Wordt Enkhuizen het Bergamo van Westfriesland? De tijd zal het leren.

Reageer op dit onderwerp