1.9 C
Enkhuizen
16 januari 2021 09:51
Enkhuizen Actueel

© Pixabay

Enkhuizen vraagt hondenbezitters om waaks te zijn

ENKHUIZEN – Als hondenbezitter loopt u dagelijks, vaak rond dezelfde tijd, op straat en kent u uw eigen wijk goed. U herkent daardoor ook sneller verdachte situaties, zoals personen in de tuin van de buren terwijl die van huis zijn. Of personen die opvallend in auto’s of woningen kijken. Daarom vraagt Enkhuizen hondenbezitters om de ogen en de oren van uw wijk te zijn en mee te doen aan Waaks.   

Wat is Waaks?

Waaks is een samenwerkingsverband tussen gemeente, politie en hondenbezitters. Met als doel de veiligheid in de wijk te vergroten en criminaliteit tegen te gaan. Hondenbezitters worden gevraagd om extra alert te zijn op verdachte situaties tijdens het uitlaten van uw hond. En deze situaties te melden bij de politie. Zelf ingrijpen bij een verdachte situatie is niet de bedoeling, maar wel dat u de politie belt. Uw eigen veiligheid staat uiteraard altijd voorop, volgens de gemeente Enkhuizen

Als Waaks-deelnemer krijgt u tips over het kunnen herkennen van verdachte situaties. Ook krijgt u uitleg over de manier waarop u snel een goede melding bij de politie kunt doen. Bovendien krijgt u van de gemeente Enkhuizen een uitnodiging om deel te nemen aan de clinic Signaleren en Observeren. Tijdens deze voorlichtingsbijeenkomst, buiten op straat, leggen medewerkers van de politie en gemeente uit hoe u verdachte situaties en verdacht gedrag leert herkennen.

Meedoen?

Stuur dan een e-mail naar: waaks@sed-wf.nl. Vermeld daarin uw naam en adresgegevens.  U ontvangt daarna een e-mail met handige tips over het herkennen van verdachte situaties en gedrag. Ook krijgt u een uitnodiging voor de clinic Signaleren en Observeren.

Reageer op dit onderwerp