Enkhuizen Actueel

Foto: Wim Langbroek

Algemeen Bijeenkomsten

Enkhuizen viert “dag van de mensenrechten” bij de rode beuk

ENKHUIZEN – Vanmiddag om 16:00 uur is er ter gelegenheid van de internationale dag van de rechten van de mens een kleine bijeenkomst geweest bij de rode beuk.

De 20 jarige rode beuk die tien jaar geleden in Enkhuizen werd geplant op de kruising Waaigat/Vette Knol staat beter bekend als de Vrijheidsboom van Enkhuizen. Een kleine groep mensen was op de herdenking afgekomen die voorafgegaan werd door een muzikaal intermezzo van het RSG.

Na een aantal mooie en indrukwekkende toespraken gehouden door burgemeester Eduard van Zuilen en Monique Buurman die namens Amnesty International het woord deed en een betrokken buurtbewoner konden de vredesspreuken van de burgemeester en buurtbewoner aan het lint met reeds aanwezige vredesspreuken worden toegevoegd. (tekst gaat door na fotoserie)

Foto: Wim LangbroekFoto: Wim LangbroekFoto: Wim Langbroek

 

Waar het oorspronkelijk de bedoeling was dat de vredesspreuken minimaal een maand en misschien wel tot 5 mei zouden blijven hangen moest dit plan helaas ingetrokken worden door de slechte weersvoorspellingen met harde wind voor de komende dagen.

Een mooie ceremonie in een barre kou maar waarbij het vooruitzicht is gesteld op de tijd dat de vrijheidsboom weer zal ontknoppen en daarbij omringt zal zijn door ruim 200 prachtige narcissen. Vrijheid en mensenrechten moeten in acht genomen en beschermd worden. Zoals de manier waarop wij in Nederland kunnen leven is het niet altijd geweest, het zou fijn zijn als het wel voor altijd zo zou kunnen blijven.

 

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?