1.7 C
Enkhuizen
16 januari 2021 06:07
Enkhuizen Actueel

Enkhuizen tast diep in de buidel door gevolgen Coronacrisis

ENKHUIZEN – De gemeente heeft diep in de buidel moeten tasten door de maatregelen die nodig waren om met de gevolgen van de Corona pandemie om te gaan. Waar aan de ene kant veel geld werd uitgegeven aan extra voorzieningen kwamen er aan de andere kant een boel inkomsten minder binnen door de pandemie.

De grootste twee kostenposten hierbij zijn o.a. de handhaving die tot nu toe voor een kostenlast van een slordige 45.000 euro heeft gezorgd en de extra beveiligingsmaatregelen bij de milieustraat die voor een kostenpost van ruim 35.000 euro goed waren. Bovenop deze twee grootste kostenposten kwamen nog een boel kleinere extra uitgaven voor bijvoorbeeld communicatie, verkeersmaatregelen,  huur toiletten t.b.v. de weekmarkt en livestream en verzendkosten. Totaal is er een tussenstand van 92.000 euro aan extra uitgaven t/m juni 2020.

Buiten de extra uitgaven om zijn er ook grote bedragen aan inkomsten misgelopen zoals legesopbrengsten, eigen bijdrage CAK en derving in gemeentelijke heffingen zoals havengelden, toeristenbelasting, precariorechten en stagelden inzake de kermis.

De financiële gevolgen die de Corona pandemie teweeg brengt zullen in de najaarsrapportage 2020 worden verwerkt.

Reageer op dit onderwerp