Enkhuizen sluit zich aan bij het MuziekAkkoord, maar scholen in Enkhuizen doen niet mee

ENKHUIZEN – Ondanks dat Enkhuizen zich via de SED-organisatie heeft aangesloten bij MuziekAkkoord zijn er binnen Enkhuizen geen scholen die hier aan meedoen. Alleen de Gideonschool in Bovenkarspel doet mee aan het MuziekAkkoord.

Er Wordt steeds meer muziekles gegeven op basisscholen. Tachtig procent van de basisschoolkinderen in Noord-Holland krijgt structureel op school les, blijkt uit cijfers van stichting Méér Muziek in de Klas. Het is nu belangrijk te behouden wat er en dit voort te zetten is zegt cultuurcoach Jantien Bijvoet.

Het MuziekAkkoord Noord Noord-Holland, dat in november 2020 werd getekend is een succes. De intentie van het akkoord is om de  59.000 basisschoolleerlingen in de deelregio’s Alkmaar, Heemskerk, Noordkop en West-Friesland structureel muziekonderwijs te geven. Het MuziekAkkoord is de opvolger van de muziekscholen en iedereen kan er terecht voor muziekles.

Muziekles van vakdocent muziek
Leerkrachten vonden het soms spannend om muziek te maken, hadden er geen tijd voor, waardoor het muziekonderwijs wat op de achtergrond raakte. Op de Gideonschool in Bovenkarspel krijgen alle klassen sinds een jaar les van een vakdocent muziek en dat bevalt heel goed. Op een vaste ochtend in de week oefenen de kinderen met zang, ritme en ook beweging.

In de West-Friese gemeenten Drechterland, Stede Broec en Medemblik zijn zo’n veertig basisscholen aangesloten bij het MuziekAkkoord. Alle drie de SED-gemeenten verlenen subsidie om dit ook te ondersteunen en er is een gezamenlijke cultuurcoach die het muziekonderwijs coördineert.

Reageer op dit onderwerp