Enkhuizen legt bom onder de SED en steekt het lontje aan

ENKHUIZEN – Ruzie binnen de SED nu de gemeenteraad van Enkhuizen de begroting van de SED heeft afgekeurd tot groot ongenoegen van Stede Broec en Drechterland. Nu Enkhuizen de begroting heeft afgekeurd zit er niets anders op dan de provincie in te schakelen en te bemiddelen. Grootste punt van afkeuring is dat Enkhuizen wederom miljoenen in de SED-organisatie moet pompen. Wel komt er geld om de ambtelijke organisatie draaiende te houden.

Wethouder Broeders van Drechterland laat aan het NHD weten dat hij witheet is, en wat hem betreft het vertrouwen in het college van Enkhuizen weg is. Burgemeester Eduard van Zuijlen reageert door te stellen dat de politiek in Enkhuizen anders werkt dan die van Stede Broec en Drechterland en als het aan de gemeenteraad had gelegen in 2020 de stekker al uit de organisatie was getrokken.. “Als wij voor de begroting hadden gestemd, dan had de gemeenteraad van Enkhuizen ons weggestemd,” aldus de burgemeester.

Burgemeester Pijl van Drechterland laat aan het NHD weten dat hij het een zwaktebod vind om de provincie in te schakelen, ‘Enkhuizen blokkeert nu voor de tweede keer de boel, en daar baal ik enorm van, het vertrouwen in de Enkhuizer politiek is nu erg broos geworden,” aldus de burgemeester van Drechterland.