10.5 C
Enkhuizen
29 oktober 2020 17:48
Enkhuizen Actueel

Voetbal

Enkhuizen krijgt nieuwe voetbalclub fusie tussen Dindua en West Frisia is defintief

ENKHUIZEN – In het voorjaar zijn de voetbalverenigingen v.v. DINDUA en West Frisia, die naast elkaar op het Immerhorn sportpark gevestigd zijn, gestart met het schrijven van een fusieplan. Vanuit de Algemene Ledenvergaderingen is hier eerder mandaat voor gegeven . In het fusieplan, dat door een fusiebegeleidingscommissie is geschreven, is onder andere te lezen hoe de fusie er uit kan zien en wat voor club de nieuwe fusieclub sportvereniging (s.v.) Enkhuizen wil zijn, op welke dagen er gesport gaat worden en in welke clubkleuren de nieuwe club uitkomt. De keuze voor sportvereniging biedt perspectief voor het aansluiten van andere sporten in de toekomst, ook met het oog op de toekomstige herontwikkeling van Sportpark Immerhorn.

Na twee inloopavonden en het meelezen van alle commissieleden van de verengingen is het fusieplan begin september naar alle leden verzonden. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op woensdagavond 23 september stond bij beide verenigingen  het fusieplan geagendeerd.

Tijdens deze vergaderingen is met een zeer grote meerderheid akkoord gegeven op het fusieplan en daarmee mandaat verleend aan de besturen tot het schrijven van het definitieve (juridische) fusievoorstel.

“De besturen én de fusiebegeleidingscommissie zijn trots dat deze stap is gezet en kijken met vertrouwen naar de definitieve stemming in maart 2021,” laten beide besturen weten.

Reageer op dit onderwerp