4.5 C
Enkhuizen
29 november 2020 02:09
Enkhuizen Actueel

Rechtbank

Enkhuizen haalt bakzeil, geen parkeervergunning nodig bij parkeren op eigen grond

ENKHUIZEN – De bestuursrechter in Alkmaar heeft de bewoner van een woning aan de Burgwal in Enkhuizen in het gelijkstelt toen deze van de gemeente Enkhuizen werd verplicht een parkeervergunning aan te vragen voor de parkeerplek tegenover zijn eigen woning. De grond waar deze parkeerplek op staat is eigendom van de bewoner.

De bewoner pikte dit niet en liet de bestuursrechter een oordeel hierover vellen. Deze kwam tot de conclusie dat een parkeerplek geen onderdeel uitmaakt van de weg in de zin van de Wegenwet en dat voor parkeren op de parkeerplek daarom geen parkeervergunning nodig is.

Al eerder verloor de gemeente Enkhuizen een rechtszaak waarbij zij eiste dat er een parkeervergunning moest worden aangevraagd voor parkeerplekken aan de Noorder Boerenvaart in Enkhuizen, dit speelde in december 2015. De bestuursrechter was van oordeel dat voor de Burgwal dezelfde situatie opgaat als bij de Noorder Boerenvaart.

De gemeente Enkhuizen laat nu weten niet akkoord te gaan met deze uitspraak en gaat in hoger beroep. Als reden zegt de gemeente Enkhuizen dat het algemeen belang voorgaat. Mocht Enkhuizen ook het hoger beroep verliezen dan rest de gemeente Enkhuizen niets anders dan het parkeerbeleid tegen het licht te houden op dit punt.

Reageer op dit onderwerp