8.4 C
Enkhuizen
16 oktober 2020 10:32
Enkhuizen Actueel

Foto: Wim Langbroek

Gemeente

Enkhuizen haalt achterstand huisvesting vergunninghouders in

ENKHUIZEN – De gemeente Enkhuizen heeft de achterstand die was ontstaan bij het huisvesten van vergunninghouders, inclusief kinderen, weggewerkt waardoor de gemeente Enkhuizen weer voldoet aan de Huisvestingswet 2014.

In deze wet is een gemeente wettelijk verplicht vergunninghouders te huisvesten, maar door de enorme druk op de woningmarkt en vooral op de voorraad sociale woningen liep de achterstand flink op. Door afspraken te maken met woningcorporatie Welwonen hebben dit jaar 13 vergunninghouders, inclusief kinderen, een woning aangewezen gekregen waarmee de achterstand van 2019, zeven personen,  is ingelopen en de gemeente Enkhuizen voldoet aan de taakstelling om in de eerste helft van 2020 6 vergunninghouders te huisvesten.

Over de tweede helft van 2020 heeft de gemeente Enkhuizen afspraken gemaakt met Welwonen om de overige 7 vergunninghouders onderdak aan te bieden..  Begin 2021 krijgt de gemeente Enkhuizen vanuit het Rijk weer een nieuw aantal vergunninghouders waar zij onderdak voor moeten zoeken. Dit gebeurt 2x per jaar en het aantal wordt berekend naar ratio van het aantal inwoners van de gemeente. Voor Enkhuizen komt dit uit op 14 vergunninghouders per jaar.

Reageer op dit onderwerp