Enkhuizen gaat digitaal verhuizen, daarom 3 dagen vrijwel geen dienstverlening

ENKHUIZEN – De gemeente gaat digitaal verhuizen. Vanaf donderdagavond 9 september tot en met uiterlijk zondag 12 september worden alle programma’s overgezet naar een ander datacentrum. Dat betekent dat er veel producten en diensten dan niet kunnen worden geleverd. Het aanvragen van een paspoort of het doorgeven van een verhuizing is bijvoorbeeld niet mogelijk.

Wat kan er deze dagen niet?

Omdat de medewerkers van de gemeente geen toegang hebben tot hun systemen kunnen zij geen diensten leveren aan de inwoners. Dat geldt niet alleen voor het aanvragen én ophalen van reisdocumenten en een rijbewijs, maar ook voor het doorgeven van een verhuizing, het aanvragen van een vergunning, het vragen om informatie en vele andere zaken.

De balies zijn op vrijdag 10 september de hele dag gesloten en de verhuizing heeft ook gevolgen voor de online dienstverlening. De websites blijven wel in de lucht, maar formulieren om zaken makkelijk online te regelen werken niet.

Noodnummer

Ook de telefooncentrale werkt niet tijdens deze drie dagen. De werknemers van de gemeente zijn dus slecht bereikbaar. Voor noodgevallen wordt een 06-nummer opengesteld dat later bekend wordt gemaakt op de website van de gemeente Enkhuizen.

Als alles naar wens verloopt zijn in de loop van zondag 12 september alle systemen weer beschikbaar en kunnen zij iedereen weer volledig van dienst zijn.

De verhuizing is noodzakelijk om het ICT-netwerk van de gemeente ook in de toekomst op hoog niveau te houden. Als u belangrijke zaken moet regelen met de gemeente, houd u dan alstublieft rekening met deze dagen.

Afbeelding van Michael Schwarzenberger via Pixabay