8.8 C
Enkhuizen
17 oktober 2020 11:08
Enkhuizen Actueel

Foto: Vlad Vasnetsov

Algemeen

Enkhuizen denkt na over betaald parkeren.

ENKHUIZEN – Betaald parkeren, voor veel gemeenten is het de oplossing om de begroting sluitend te krijgen, zo heeft de gemeente Hoorn plannen om de parkeertarieven nog verder te verhogen om zo haar begroting sluitend of zo goed als sluitend te krijgen. Maar met een nieuw parkeerverordening in aantocht lijkt de optie voor betaald parkeren in Enkhuizen niet uitgesloten te gaan worden.

In 2015 bleek na onderzoek dat 11% van de inwoners van Enkhuizen voorstander was van betaald parkeren en nu de gemeente bezig is met het herschrijven van de parkeerverordening het betaald parkeren weer in beeld te zijn gekomen. Enkhuizen heeft nog steeds de doelstelling om de binnenstad van Enkhuizen autoluw te maken door toeristen buiten de stad te laten parkeren. Dit zou dan moeten gaan gebeuren op nieuw aan te leggen parkeerplaatsen.

Onderzoek reguleren parkeervraag

Onderzocht wordt of met nieuwe regels het mogelijk wordt de parkeervraag in de historische binnenstad beter te reguleren. Enkele mogelijkheden zijn bijvoorbeeld een wachtlijst voor parkeervergunningen, of bij nieuwe ontwikkelingen geen of zeer beperkt parkeervergunningen verstrekken. Nu is dit nog niet mogelijk. Daarom neemt de gemeente het voorlopige besluit even te wachten met bestemmingsplanwijzigingen waar parkeerplaatsen een rol spelen.

Wanneer de gemeenteraad een beslissing gaat nemen over het nieuwe parkeerbeleid is nog onduidelijk, de eerste planning was om dit nog voor de zomer van 2020 te gaan doen maar de coronacrisis gooide toen roet in het eten..

 

Reageer op dit onderwerp