Enkhuizen bekent kleur na aftrap van Dorus Luyckx

ENKHUIZEN – Vanaf vanavond zullen de drie markante Enkhuizer monumenten oranje verlicht zijn in het kader van “Orange the World”. Gemeente Enkhuizen maakt een statement en zegt NEE tegen het geweld naar vrouwen toe en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World.

Vanavond om 17:30 heeft wethouder Dorus Luycks het oranje licht ontstoken bij de Drom. Na een korte toespraak waarin de wethouder liet weten dat de gemeente goede initiatieven zeker steunt en blijft steunen kon het oranje licht ontstoken worden.(Tekst loopt door onder foto’s)

 

Tegelijkertijd werden ook het Stadhuis en de Koepoort in oranje kleuren gehuld. De drie monumenten zullen twee weken oranje verlicht blijven. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne “Orange the World”is een internationale campagne van de Verenigde Naties en wordt in Nederland gecoördineerd door UN Women Nederland, Zonta International en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curacao.

[signoff]