“Elektrisch rijden?” Bestuurders Boerenhoek geen recht op laadpaal

ENKHUIZEN – Nu de nieuwe trend waar door de regering volop wordt ingezet het elektrisch rijden is komen er ook vragen over de plaatsing en gebruik van laadpalen om de voertuigen weer te voorzien van nieuwe energie.

Om meer duidelijkheid te krijgen hoe de gemeente Enkhuizen  hiermee om wil gaan heeft de fractie van de SP hier vragen over gesteld. De ontwikkeling van de elektrische voertuigen zal de komende jaren in een stroomversnelling komen dus er zijn goede en afdoende oplossingen nodig om dit te realiseren.

Is het bijvoorbeeld mogelijk om elektrische voertuigen via lantaarnpalen op te laden? En hoe zit het met het opladen van een voertuig op eigen terrein? Eén van de voorwaarden van de gemeente voor het plaatsen van een laadpaal is bijvoorbeeld dat de aanvrager zijn voertuig niet op eigen terrein kan opladen.

Hoe zit het dan in de Boerenhoek, veel woningeigenaren daar zijn ook eigenaar van de tegenoverliggende walkant waar ze hun auto vaak parkeren. Volgens de voorwaarden zouden deze mensen dan geen gebruik mogen maken van een laadpaal. En hoe met de mensen die vanuit hun woning opladen en de kabels over de straat en het trottoir laten liggen?

Het streven naar een woonomgeving zonder CO2 uitstoot is mooi maar zit ondertussen nog vol haken en ogen. Zowel op het gebied van elektrisch rijden als op gebied van het botweg afsluiten van alle bestaande woningen van het gasnet. Het is nog maar de vraag of daar op de korte termijn die men graag zou willen afdoende oplossingen voor gevonden worden.

 

Reageer op dit onderwerp