Eindelijk duidelijkheid na geharrewar over lichtjesavond

ENKHUIZEN – Afgelopen weken was het een boel geharrewar over de datum  van de traditionele lichtjesavond in de Haringstad. Slechts binnen enkele dagen tijd ontvingen de betreffende bewoners verschillende tegengestelde berichten over de exacte datum.

Eerst kwam er een briefje binnen waarop aangegeven was dat de datum van de traditionele lichtjesavond zaterdag 14 november zou worden. De vervroeging van een week was het gevolg van andere activiteiten die al plaatsvinden op 21 december waardoor het te druk zou worden en er organisatorische problemen konden ontstaan.

Echter was de inkt van de brief van 6 november nog niet eens helemaal opgedroogd voordat er al een nieuwe brief binnen kwam, de lichtjesavond zou nu toch weer wel op 21 december gehouden worden. De organisatie was teruggefloten door de gemeente en moest terug verschuiven naar de traditionele 21 december.

Nu alle verwarring en geharrewar over de datum voorbij is kunnen de voorbereidingen van deze “sprookjesachtige” avond weer beginnen. Alle openbare straatverlichting uit en alleen maar duizenden waxinekaarsjes in glazen windpotten. Elk jaar weer een schitterend evenement om bij te mogen zijn en van te genieten.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp