Einde conflict van der Pijll en gemeente Enkhuizen in zicht

ENKHUIZEN – Aan de reeds langlopende affaire tussen schipper Bram van der Pijll met zijn woon/werkschip Arthur en de gemeente Enkhuizen lijkt eindelijk een einde te komen nu van der Pijll tot maximaal 1 april 2020 op zijn plek mag blijven liggen.

Op 18 april 2019 had de gemeente een handhavingsbesluit genomen en van der Pijll gelast de ligplaats langs de kade van het terrein van Spaansen aan de Krabbersplaat te verlaten onder dreiging van een dwangsom. In het beroep tegen die zaak heeft de rechter besloten dat de gemeente hiermee in zijn recht staat, echter was de rechter ook van mening dat van der Pijll drie maanden langer de tijd moest krijgen om een oplossing te vinden. Dit zou betekenen dat het schip uiterlijk tot 16 januari 2020 op zijn plaats mag blijven liggen.

In gezamenlijk overleg met de advocaat van Bram van der Pijll en de gemeente Enkhuizen is nu besloten dat het schip kan blijven liggen tot uiterlijk 1 april 2020. Met deze overeenkomst trekt de advocaat van van der Pijll zijn beroep in en heeft de schipper wat extra ruimte om voor het zoeken naar een permanente oplossing.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp