Eerste vrijwilligersmarkt van Vrijwilligerspunt Westfriesland groot succes

WESTFRIESLAND – Op 11 oktober, precies een week geleden, organiseerde Vrijwilligerspunt Westfriesland voor de eerste keer een vrijwilligersmarkt. De vrijwilligersmarkt vond plaats tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen. Samen met zo’n 70 andere bedrijven en organisaties in West-Friesland zette ook Vrijwilligerspunt haar deuren open. Maar dan net even anders. Vrijwilligerspunt organiseerde namelijk samen met twintig andere organisaties uit West-Friesland een vrijwilligersmarkt voor belangstellenden in vrijwilligerswerk. En met succes, want niet alleen trok de markt ruim 100 bezoekers; er hebben zich ook vele nieuwe vrijwilligers bij de organisaties aangemeld!  

Vrijwilliger gelijk van start

Het Bakkerijmuseum ‘De oude Bakkerij’ uit Medemblik was een van de aanwezige organisaties. Henriëtte Roskam, mede-directielid: “Mijn collega heeft tijdens de vrijwilligersmarkt een heel leuk gesprek gehad met een jongedame voor de vrijwilligersfunctie kinderactiviteitenbegeleider en zij is dinsdag al begonnen met haar eerste kinderactiviteit! Voor ons was de vrijwilligersmarkt dus zeker een succes!

Nieuw bestuurslid

Ook De Westfriese toneelgroep Het Meertheater kijkt terug op een geslaagde vrijwilligersmarkt. Martin Vugt, bestuurslid: “Wij zochten een bestuurslid die o.a. de contacten onderhoudt met theaters en techniek. De vrijwilliger waar ik een half uur mee had gesproken tijdens de vrijwilligersmarkt, was zo positief dat hij ons vlak na de markt een e-mail stuurde voor een gesprek. Binnenkort zit ik samen met de overige bestuursleden met hem om tafel. We zoeken nu alleen nog een of twee vrijwilligers die de komende maanden willen ondersteunen tijdens voorstellingen.

Zeven vrijwilligers

Voor Alies Zwaan, coördinator vrijwilligers en teamcoach dagbesteding bij de Omring kan de vrijwilligersmarkt niet meer stuk: “We hebben zo goed als zeker maar liefst zeven vrijwilligers overgehouden aan de vrijwilligersmarkt! Vijf kunnen we bijna allemaal direct inzetten en twee hebben aangegeven in 2020 als vrijwilliger te willen starten. Geweldig toch?! En dan heb ik het nog niet eens over de goede netwerkcontacten die de markt ons gebracht heeft. Ik vond de vrijwilligersmarkt echt een topper. Goede opkomst en prima organisatie. Voor mij mag dit vaker georganiseerd worden door Vrijwilligerspunt en dan is de Omring er zeker weer bij!

Voor herhaling vatbaar

Ook voor Vrijwilligerspunt was deze eerste editie van de vrijwilligersmarkt een succes. Want, ook Vrijwilligerspunt heeft diverse vrijwilligers en organisaties kunnen informeren over vrijwilligerswerk in West-Friesland. De vrijwilligersmarkt blijkt een goede formule te zijn. Niet alleen om vrijwilligers met organisaties in contact te brengen, maar ook organisaties met elkaar. De vrijwilligersmarkt krijgt zeker een vervolg. Er wordt zelfs al gesproken over het voorjaar.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp