Eerste Opperdoezer Ronde van de koude grond beschikbaar

OPPERDOES – De Opperdoezer Ronde trekt jaarlijks weer de nodige belangstelling. Het culinaire aardappeltje wordt al meer dan 150 jaar geteeld in het Noord-Hollandse dorpje Opperdoes, de enige plek ter wereld waar deze Opperdoezer Ronde geteeld kan en mag worden.  Om het eerste aardappeltje ontwikkelt zich altijd weer een heuse strijd.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Etienne Ruigewaard” font_weight=”100″ font_style=”italic”]Met name in de noordelijke provincies zijn deze aardappelen enorm geliefd[/penci_blockquote]

Etienne Ruigewaard kocht medio maart al de eerste kriel van de Opperdoezer Ronde uit de kas en heeft nu de eerste Opperdoezer Rondes van de koude grond beschikbaar van zijn teler Kees Kee. “Ik verwacht dat er vanaf volgende week donderdag meer Opperdoezer Rondes op de markt kan gaan komen, maar wij hebben de eerste”, vertelt de Noord-Hollandse handelaar.

“Deze vrij vaste en romige aardappel wordt door aardappelkenners en fijnproevers beschouwd als een ware delicatesse. Met name in de Noordoostelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe is deze aardappel erg populair”, vertelt Etienne, die de primeuraardappelen verkoopt aan de Nederlandse grossiers. “Het is altijd een dure aardappel. Ze kosten zomaar 7 euro per kilo, maar dan heb je wel lekker eten!”

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.