4.2 C
Enkhuizen
19 januari 2021 05:27
Enkhuizen Actueel

Foto: Lonneke den Hartog

Een schone wijk begint bij jezelf, bewoners Bloemenbuurt houden schoonmaakochtend

ENKHUIZEN – Een mooie en schone wijk begint bij jezelf dacht een groep bewoners van de bloemenbuurt en daarom hebben ze in navolging van de schoonmaakactie van september vorig jaar ook afgelopen week weer de werkkleren aangetrokken, vuilgrijpers en vuilniszakken opgepakt en zijn aan de slag gegaan.

De laatste keer dat de bewoners de wijk ontdaan hebben van zwerfvuil was alweer september 2019 geweest, toen werden er na twee uur werken ruim twee grote vuilniszakken met zwerfvuil buitgemaakt. Wellicht hadden de bewoners van de wijk van de opruimactie van vorig jaar geleerd want de opruimploeg was dit jaar sneller klaar dan de vorige keer en ook lag er minder zwerfvuil dan voorheen.

Ondanks dat de stegen deze keer zijn overgeslagen (die komen volgende keer weer aan de beurt) heeft het opruimtrio toch nog één grote vuilniszak met zwerfafval kunnen vullen waarbij het ging om allerhande rommel zoals bijvoorbeeld lege chipszakjes, plastic bekers enz, enz. Een goede actie om de eigen buurt schoon en leefbaar te houden is weer met succes afgesloten. Initiatiefneemster Lonneke den Hartog roep een ieder op die de volgende keer ook wil meehelpen om zich te melden “Vele  handen maken licht werk”. Het is een gezellige en zinvolle bezigheid en je loopt en woont zelf in een schonere leefomgeving.

Reageer op dit onderwerp