7.9 C
Enkhuizen
25 november 2020 17:07
Enkhuizen Actueel

Foto: Rodi Media / IH

Algemeen

Echtpaar De jong vierde haar zestig jarig huwelijk, helaas geen groot feest.

ENKHUIZEN – Afgelopen vrijdag vierden Henk(87) en Aafke (83) hun diamanten huwelijksfeest en dat werd niet zoals gepland een groot feest maar een etentje in klein gezelschap vanwege de coronacrisis. Tegen Mediapartner Rodi Media vertelde het bruidspaar: “Vanwege corona willen we nu geen feest geven. Veel mensen zijn in de kwetsbare leeftijd. Variërend van dik zeventig tot honderd jaar, met de nodige kwaaltjes en kwalen, dus dat risico wilden we niet lopen.

‘Ientje van Henkuzen en ‘buitenpoorter’

Het diamanten echtpaar was dinsdag 29 september 60 jaar getrouwd en ter ere van deze feestelijke gelegenheid feliciteerde locoburgemeester Dorus Luyckx hen namens de gemeente Enkhuizen.

Vanaf hun trouwdag op 29 september 1960 tot hun laatste verhuizing in 2020 naar hun huidige woning hebben zij op vier locaties in Enkhuizen gewoond. Henk is in de Snouckstraat geboren. “Die kun je niet buiten de Koepoort planten!”, vertelt Aafke lachend. Aafke is in het Friese dorp Suameer geboren maar heeft ook in Groningen gewoond. “Ik voel mij nog steeds meer Groningse dan een Enkhuizer,” zegt Aafke tegen de verslaggever van Rodi Media. “Ik voelde mij dan ook prima thuis in de periode dat wij op de Berkenlaan in de Oude Gouw woonden, daar woonden ook buitenpoorters,” aldus Aafke

CDA-raadslid

Echtgenoot Henk heeft in zijn periode als raadslid voor het CDA regelmatig het nieuws gehaald omdat hij zijn onvrede over allerhande zaken niet onder stoelen of banken stak maar duidelijk liet weten hoe hij er overdacht. Zelfs in 2019 haalde hij nog het nieuws toen hij zich druk maakte over het onkruid op het talud van de Buitenhaven in Enkhuizen. ‘Dat zag er toch niet uit,’ vertelde Henk. En bij de brand in de binnenstad schreef Henk nog een brief op poten naar het NHD. waarin hij schande sprak over het feit dat de Enkhuizer Brandweer niet snel kon beschikken over haar eigen hoogwerker omdat er geen chauffeurs waren om de auto te rijden. Eén persoon was ziek en de rest was met verlof waardoor er een hoogwerker elders vandaan moest komen.

Via

Reageer op dit onderwerp