Duurzaam Bouwloket: advies voor een duurzame woning

ENKHUIZEN/REGIO – Ben je op zoek naar manieren om jouw woning te verduurzamen? Het Duurzaam Bouwloket is een onafhankelijk energieloket waar je terecht kunt voor gratis informatie en ondersteuning naar een aardgasloze en energieneutrale woning. Op hun website vind je welke maatregelen jij kunt treffen en zie je direct welke bedrijven in jouw omgeving daarbij kunnen helpen.

Naast het geven van advies en informatie kom je ook te weten welke subsidies en regelingen er in jouw gemeente beschikbaar zijn. Sinds 1 januari 2016 zijn gemeenten namelijk verplicht om een energieloket beschikbaar te stellen voor haar inwoners. Meer dan 100 gemeenten zijn hierdoor aangesloten bij het Duurzaam Bouwloket.

Volledig duurzaam in 2050

De overheid heeft bepaald dat onze energievoorziening in 2050 volledig duurzaam moet zijn. Dit betekent onder andere dat de woningen in Nederland ná 2050 niet meer verwarmd mogen worden met aardgas. Om dit realiseren moeten er nog flinke stappen gezet worden. Op de achtergrond zijn lokale overheden bezig om een planning te maken welke wijken de komende jaren als eerste van het gas af gaan en welke energievoorziening daarvoor nodig is. De ene wijk wordt misschien wel aangesloten op het warmtenet, terwijl de woningen in de andere wijk met een individuele oplossing moeten komen. Het Duurzaam Bouwloket ondersteunt jou hierbij.