Enkhuizen Actueel

Bedrijven

DSB-klanten mogen boetevrij aflossen

WOGNUM – Klanten van de failliete DSB-bank kunnen vanaf 1 april hun hypotheek boetevrij aflossen en overstappen naar een andere hypotheekverstrekker, dit laat Finqus, voorheen DSB-Bank weten.

Het voordeel van (extra) aflossen op uw (hypotheek)schuld is dat daarna de maandlast lager wordt. Wanneer u (extra) aflost op uw woninghypotheek, dan is de kans op een restschuld bij verkoop van uw woning kleiner. Houdt u er rekening mee dat wanneer u (extra) wilt aflossen u minder rente kunt aftrekken van uw inkomstenbelasting. Hieronder vindt u enkele aandachtspunten die voor uw situatie van toepassing (kunnen) zijn:

  • 2e hypotheek of persoonlijke lening: Heeft een 2e hypotheek of een consumptief krediet? Dan kunt u altijd boetevrij (extra of volledig) aflossen.
  • 1ste hypotheek: Heeft u een 1ste hypotheek? Dan kunt u vanaf 1 april 2020 altijd boetevrij (extra of volledig) aflossen.

Mogelijk staat er in de Algemene Voorwaarden van uw overeenkomst dat u wel boete verschuldigd bent bij (extra) aflossing. Ook in dat geval berekenen wij vanaf 1 april 2020 geen boeterente.

Hoe gaat (extra) aflossen in zijn werk?

  1. U kunt een (extra) aflossing overmaken via iDeal of
  2. Neem contact met Finqus op en vertel welk bedrag u op welk leningnummer extra wilt aflossen.
  3. U ontvangt van Finqus een aflosnota met daarop het af te lossen bedrag en uw nieuwe maandtermijn.
  4. Maak het af te lossen bedrag over op het aangegeven bankrekeningnummer onder vermelding van uw leningnummer.
  5. Nadat Finqus de (extra) aflossing hebben verwerkt op uw lening wordt per de daaropvolgende maand de nieuwe maandtermijn geïncasseerd.
  6. Wilt u nog in december een extra aflossing doen welke zeker verwerkt wordt op de jaaropgave in het jaar van betaling? Dan dient dit bedrag uiterlijk op 10 december op de bankrekening van Finqus te zijn bijgeschreven.

Fiscale gevolgen

Extra aflossen kan fiscale gevolgen hebben. Neem daarom voor u een extra aflossing doet, contact op met uw financieel adviseur.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?