Draverij Enkhuizen: toppers in eerste omloop al tegen elkaar

ENKHUIZEN – Het publiek in Enkhuizen kan direct een aantal topritten verwachten tijdens de jaarlijkse kortebaandraverij op de Paktuinen. Meerdere favorieten moeten in de eerste omloop tegen elkaar en dat maakt het voorspellen van de winnaar lastig. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Het meest in het oog springt de confrontatie tussen Chief One en Southwind Raptor. Beide paarden zijn momenteel in topvorm. Chief One zette zijn laatste twee kortebanen in winst om. Southwind Raptor won in zijn laatste zes starts drie keer. Op snelheid lijkt Southwind Raptor de betere van de twee, ook met een starthandicap van vijf meter. De ruin met Lindsey Pegram op de sulky heeft echter regelmatig een zwak momentje direct na de start. Wellicht kan Chief One daarvan profiteren.

Pegram beleefde vorig jaar een mooie editie van de kortebaan in Enkhuizen. Ze werd derde met Southwind Raptor en won met Eliot Charisma. Deze laatste heeft inmiddels een handicap van vijf meter. In de eerste fase van dit seizoen was de troef van eigenaresse Anja Jonkman bijzonder goed op dreef met drie zeges op rij. Tijdens zijn laatste vier starts maakte hij echter regelmatig een galoppade, waardoor hij alleen in Nootdorp (tweede plaats) nog in de prijzen liep. Ook Eliot Charisma heeft met Hero Baldwin een lastige tegenstander.

Andere toprit

Een andere toprit is die tussen Ronny Brandt en Doc Holiday. De eerste won dit seizoen al vier kortebanen. Nederlands kampioen Doc Holiday was drie keer de beste. Beiden zijn echter onlangs een winsomgrens gepasseerd. Ronny Brandt moet voortaan met een leerlingpikeur op pad om vanaf de basisafstand te mogen starten. Doc Holiday heeft er vijf meter bij. De winnaar van deze ritten gaat ongetwijfeld ver komen.

Het volledige deelnemersveld met 24 paarden is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt op deze website een uitgebreide voorbeschouwing met tips. Meer informatie over de festiviteiten in Enkhuizen staat op www.enkhuizerharddraverij.nl.

Via mediapartner Rodi Media

[signoff]

Reageer op dit onderwerp