Draka Polymer sleept Renolit voor de rechter om huuropzegging

ENKHUIZEN – Vandaag had Draka Polymer Films in Enkhuizen de panden die zij huren van Renolit Nederland moeten verlaten omdat Renolit Nederland zegt deze panden zelf nodig te hebben. Afgelopen maart werd de huur door Renolit opgezegd waarbij vooral de financiële situatie van Draka Polymer en het krijgen van uitstel van betaling wordt gezien als reden van de huuropzegging.

Bewindvoerder Alex de Groot vertelde toen direct al aan de pers dat hij dit niet zou doen en als het moet de stap naar de bestuursrechter ging maken om daar ontruimingsbescherming aan te vragen voor de maximale duur van 3 jaar.

[penci_related_posts dis_pview=”no” dis_pdate=”no” title=”Dossier; Draka” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”4″ style=”grid” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”title”]

Draka kwam begin dit jaar in het nieuws toen naar buiten kwam dat het bedrijf met een miljoenenschuld zit en er niet zo 1 2 3 een oplossing bleek te zijn. Ondertussen is er een Braziliaanse geldschieter gevonden die een akkoord met de schuldeisers, waaronder Renolit, wil gaan financiëren. Eerder deze maand ging het personeel al akkoord met een salarisverlaging in ruil voor aandelen om zo te proberen het bedrijf te redden. Dit was een eis van de geldschieter.

Wanneer de rechtzaak is, is nog niet bekend, de uitspraak van dit soort zittingen kunnen tot soms wel 12 maanden op zich laten wachten.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.