Drafcentrum Alkmaar gaat alleen nog winstgevende wedstrijden organiseren

ALKMAAR – Dat de drafsport in Nederland haar hoogtepunt heeft gehad is wel duidelijk, al jaren lopen de aantal koersen op de diverse drafbanen in Nederland in snel tempo terug, een topbaan als Duindigt heeft ook regelmatig afgelaste koersen en in Alkmaar moet al jaren geld bij als er een koers wordt georganiseerd.

Hier gaat nu verandering in komen. Door een uitspraak van de rechter is de grote geldschieter van de baan in Alkmaar veroordeeld tot een strafsom die moet worden betaald aan een projectontwikkelaar in Hilversum. De baan in Hilversum fuseerden enkele jaren geleden met Alkmaar om zo beter de toekomst in te kunnen gaan.

Margo Kalverboer, cateraar van de drafbaan in Alkmaar, zegt in een reactie tegen WF Nieuws: ,, Het is een algemeen bekend gegeven dat de paardensport al jaren terugloopt, Duindigt heeft ook regelmatig afgelaste koersdagen, in Alkmaar moet er al jaren geld bij als er een koers georganiseerd wordt.  Dit werd  voor een groot gedeelte gefinancierd door de opbrengst van Hilversum. Er zijn wel dagen die eruit springen bv Paas, Pinkster, 4.5 km en de Kerstkoers.  Nu is het plan om alleen nog koersen te gaan plannen die echt iets opleveren.  Dan verschraald wel de koerskalender maar dan is het voor het Drafcenrum wel een gezondere situatie. Voor de Paardensportvereniging  is het wel heel zuur en met name voor de vele vrijwilligers die daar altijd zijn om de boel er netjes te onderhouden.

Kalverboer zegt verder dat zij de toekomst positief in ziet en dat het zeker niet aan haar zal liggen, er is altijd een gezonde bedrijfsvoering gevoerd alleen moet er hard worden gewerkt om het gezond te houden.

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.