Dorpsraad Nibbixwoud wil goedkope woningen voor starters en huurders

NIBBIXWOUD – De dorpsraad Nibbixwoud vraagt aandacht voor het bouwen van goedkope woningen en vraagt om op een andere manier om te gaan met de berekening van kavelprijzen voor goedkope starterswoningen. De achtergrond hiervan is het convenant tussen de gemeente Wognum en Wooncompagnie uit 2006.

Het college antwoordt de dorpsraad met een brief, waarin zij aangeven dat het convenant niet meer geldig is. In het convenant staan aantallen woningen genoemd. Die aantallen zijn gerealiseerd. De komende jaren staan er nog woningen op de planning in Nibbixwoud: acht huurwoningen in SEW1, negen huurwoningen in SEW2 en twaalf koopwoningen voor kleine huishoudens (starters en senioren) in SEW1.

Daarmee geeft de gemeente uitvoering aan het programma wonen dat de raad vorig jaar heeft vastgesteld. Er zijn geen andere bouwlocaties beschikbaar in Wognum, Nibbixwoud en Zwaagdijk-West. Het maximaal aantal woningen dat de gemeente mag bouwen is helemaal gebruikt. De gemeente wil graag meer woningen kunnen bouwen. De gemeente is nu in gesprek met de provincie en andere organisaties die daarover gaan.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp