4.5 C
Enkhuizen
29 november 2020 02:07
Enkhuizen Actueel

Nu is de foto een mooie fotoshop gemaakt door iemand die ook zeer behept is met het IJsselmeer, maar of het IJsselmeer ooit zo zal blijven... De (nabije) toekomst zal het ons leren. (Foto: Roel Sint)

Algemeen

Doemscenario: “Enkhuizen straks geen havenstadje meer”

ENKHUIZEN – Eilandjes voor de kust van Andijk, een enorm windmolenpark bij de Afsluitdijk, drijvende eilandjes her en der in het IJsselmeer… is de toekomst van het IJsselmeer ééntje van 1 drooggemalen binnenwater?

In de strijd naar ruimte om schone, groene energie op te wekken gaat men ver, Rijkswaterstaat maak plannetjes voor (zonne)eilanden in het IJsselmeer, windturbines op de dijk tussen Medemblik en Den Oever en de Provincie zet haar plannen voor nog meer windturbines op het vasteland gewoon door..

Het IJsselmeer wordt meer en meer een prooi voor energiereuzen om met Windturbines energie op te wekken en daar komen dan straks, als Rijkswaterstaat haar zin krijgt, meer en meer (zonne)eilanden bij. Wat blijft er dan nog over van het IJsselmeer, dempen is dat misschien wel een betere optie.  Alleen is dan Enkhuizen geen havenstadje meer.

Reageer op dit onderwerp