14.8 C
Enkhuizen
20 augustus 2019 03:31
Enkhuizen Actueel

© Joffrey Post
Algemeen

Dijk Enkhuizen – Lelystad weer open voor het verkeer

ENKHUIZEN – De dijk tussen Enkhuizen en Lelystad is afgelopen nacht om 04:00 uur door Rijkswaterstaat weer voor het verkeer vrijgegeven.

De storm van afgelopen zaterdag en ook zondag waaide het nog hard, gooide roet in het eten bij het afdekken van de zandlaag die is aangelegd om de dijk te verzwaren.

Met man en macht is er gewerkt om het zand, dat soms tot wel 30cm hoog lag, op te ruimen. Er moest zelfs een groepje wielrenners van de dijk worden gehaald omdat deze niet meer verder konden fietsen.

De dijk is nu weer open en de aanvoer van grond dat op de zandlaag moet komen gaat gestaag door en dat moet er voor zorgen dat het zand blijft liggen waar het moet liggen en niet meer op de weg komt te liggen bij een harde tot stormachtige wind.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@enkhuizenactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageer op dit onderwerp