Dienders en Deugnieten in het Zuiderzeemuseum

ENKHUIZEN – Tijdens het Hemelvaartweekend (30 mei t/m 2 juni) en Pinksterweekend (8 t/m 10 juni) staat de activiteit Dienders en Deugnieten op het programma in het buitenmuseum. Kruip in de huid van een kind uit 1919 en haal eens lekker kattenkwaad uit. Maar… pas op voor de veldwachter!

Ontdek verder dat het leven rond de Zuiderzee van honderd jaar geleden niet altijd gemakkelijk was. Oók niet voor kinderen: terwijl vader met gevaar voor eigen leven op zee werkte, hield moeder het huishouden draaiende, waarbij de kinderen natuurlijk moesten helpen. Steek je handen dus maar eens uit de mouwen en ontdek waarvan je vroeger allemaal vuile handjes kreeg.

Uitgewerkt? Dan is het tijd voor kattenkwaad! ‘Beursje trekken’ met een portemonnee aan een touwtje, ‘deurmat verwisselen’ of ‘turf- en touwrestjes pikken’. Maar let op: de veldwachter of diender is nooit ver weg en die strenge buurvrouw let ook goed op jou… Kun jij ongestraft jouw kattenkwaad uithalen? Ben jij snel en handig genoeg? Of word je toch betrapt? Het Zuiderzeemuseum biedt allerlei activiteiten voor het hele gezin.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.