Deze evenementen zijn in West-Friesland afgeblazen

ENKHUIZEN – De aangescherpte coronamaatregelen noopt veel organisators van evenementen tot het afblazen van hun evenement, zo ook de organisatie van het Truckfestival in Medemblik.

Paul Kaarsemaker, voorzitter van Truckfestival West-Friesland: “Heel graag hadden wij dit jaar voor de 28ste keer ons TruckFestival WestFriesland georganiseerd. Door de huidige stand van zaken rondom Covid-19 en alle Covid-maatregelen kunnen we ook dit jaar het festival niet door laten gaan. Het valt simpelweg niet te organiseren in de huidige situatie voor onze deelnemers, bezoekers, sponsoren en vrijwilligers. TFWF gaat niet kijken naar een andere datum, en verschuift het festival naar volgend jaar. Hopenlijk zien we jullie allemaal weer in 2022 in Medemblik.

De organisatie van het ‘Deine Slampe Festival’ in Venhuizen heeft ook op het allerlaatste moment het festival dat voor 24 juli gepland stond afgeblazen, in een reactie zegt de organisatie: “Na een maand lang dag en nacht met 12 man de ziekte in te hebben gewerkt aan de gigantisch mooie en epische editie van Deine Slampe Festival 24 juli, is er nu toch last minute een streep door gezet! In onze ogen o.b.v. zwalkend beleid, angst regeert! Alles is rond, een team van 120 vrijwilligers stond klaar om samen vanaf volgende week het festival in de steigers te zetten, dj’s stonden te popelen om weer te shinen en de zin en energie van jullie was al voelbaar Bedankt voor jullie steun en loyaliteit al 2 jaar

Door de energie die we van de vrijwilligers, dj’s en jullie krijgen zijn wij zeer gemotiveerd, wij gaan onze rug rechten en blik op wat er komen gaat! Zodra het weer kan, gaan we er vol voor. We’re born ready  Want linksom of rechtsom: Deine Slempe Festival gaat er komen. Heb je een kaartje? Dan ontvang je binnen 2 weken een mail met plan B.

Maar ook het drukbezochte ‘PausPop’ gaat niet door. De organisatie laat weten dat ze het nu niet zien zitten om ‘PausPop’ te organiseren,: “Als donderslag bij heldere hemel, kwam gisteravond het nieuws dat PausPop alleen door mag gaan als we iedereen laten zitten. Dát zien wij natuurlijk niet zitten. Een outdoor muziekfestival met top vermaak ga je niet zittend op een stoeltje beleven. Er moet gedanst kunnen worden, gedronken, gegeten, meegezongen en gefeest. PausPop moest een feest worden als (n)ooit tevoren! En ook al was alles al in kannen en kruiken en hadden we er écht heel veel zin in, met pijn in het hart zullen we PausPop 2021 helaas annuleren. Vol vertrouwen zullen we een nieuwe datum zoeken voor volgend jaar. Je ticket blijft ook voor volgend jaar gewoon geldig en is niet aan inflatie onderhevig. Mocht je onverhoopt je ticket weer ten gelde willen maken, schroom dan niet om een mail te sturen naar pauspoplutjebroek@hotmail.com. Wij hopen u allemaal te zien op een nieuwe maar toch 1e editie van Pauspop.”

Ook Live in Hoorn gaat niet door, de organisatie heeft alle 35 artiesten die geboekt waren afgezegd en besloten om Live in Hoorn door te schuiven naar 2022. Ook het Ot & Sien festival dat voorheen altijd in Twisk werd gehouden en nu op het terrein van de Museumstoomtram in Hoorn gaat niet door, mogelijk komt als vervangend evenement een puzzeltocht door Hoorn, de organisatie is hier in overleg met de gemeente Hoorn.