DEEN en Unilever doneren aan Voedselbank

HOORN – De succesvolle actie ‘Koop een pak, doneer een pak’, waarbij voor ieder verkocht pak ook een pak aan de voedselbank wordt gedoneerd, werd afgelopen weken herhaald in de winkels van DEEN Supermarkten met respectievelijk Unox en Dove. Deze voor klanten laagdrempelige manier om de voedselbank te steunen, leverde wederom een prachtige donatie van 32.085 producten op voor de voedselbank.

Van 26 april tot en met 2 mei doneerden DEEN en Unox bij ieder verkocht pak Cup a Soup, Good Noodles of Pasta, ook een pak aan de voedselbank. In totaal werden er 26.866 pakken verkocht. Van 3 mei tot en met 9 mei herhaalde DEEN deze actie in samenwerking met Dove. In totaal werden hiermee 5.219 stuks Dove deo of douche gedoneerd aan de voedselbank.

Alle producten zijn donderdag 14 mei door DEEN Supermarkten en Unilever afgeleverd bij Voedselbanken Nederland te Amsterdam. Met de in totaal 32.085 gedoneerde producten kunnen de lage voorraden bij de voedselbanken weer worden aangevuld. Deze voorraden zijn door de coronacrisis onder druk komen te staan doordat de vraag naar voedselhulp is toegenomen en de aanvoer van producten in eerste instantie afnam.

Vorige maand doneerden klanten van DEEN ook 25.000 producten aan de voedselbank en werden er bij de eerste actie van ‘Koop een pak, doneer een pak’ al 20.543 pakken melk van Melkunie aan de voedselbank overhandigd. De ‘Koop een pak, doneer een pak’ actie wordt deze week voor het laatst herhaald met Pickwick thee. Deze actie loopt nog tot en met zaterdag 16 mei.