De petitie ‘Gymnastiek- en Turnvereniging GTS moet blijven bestaan!!’ is door 1319 mensen ondertekend

WESTFRIESLAND – Naast vele inwoners van de gemeente, onder hen ook Marieke van der Plas (directeur KNGU), oud CDA-gedeputeerde Hans Schipper, de aanstormende turntalenten Sanna Veerman en Tisha Volleman (beide net terug van het EK in Polen) en oud-topturnster Lisa Top.  De petitie werd op dinsdag 23 april door Susan Stolle-Klaij namens de actiegroep aangeboden aan de wethouder sportzaken van de gemeente Stede Broec, Nico Slagter. Dat gebeurde onder warme belangstelling van ouders en leden van de gymnastiek- en turnvereniging.

Susan benadrukte opnieuw het belang van het voortbestaan van GTS: “Er moet onderdak komen. Als dat niet gebeurt dan staan er straks 400 leden op straat: 300 kinderen en 100 volwassenen. Zij hebben onderdak nodig om hun sport waaraan ze zoveel plezier beleven te blijven beoefenen: ouder- en kind gym, peuter en kleuter gym, recreatie gym, freerunning, jumparound, trampoline, senioren gym, conditietraining, totall work out, pilates, 16+ turnen, springen en recreatief en selectie turnen. GTS is de vereniging waar hun hart ligt. Onze vereniging mag niet verloren gaan. Dat kan en mag u als wethouder toch niet laten gebeuren”.

Lees ook: Noodkreet, staan er straks 400 turners/turnsters op straat?

GTS moet de huidige locatie wegens privéomstandigheden van de eigenaar verlaten. Om als vereniging voort te kunnen blijven bestaan, is nieuwe huisvesting nodig. De afgelopen 11 maanden is door het bestuur keihard gewerkt aan alternatieve huisvesting. Afgelopen najaar liet wethouder Slagter de vereniging weten dat er binnen de gemeentelijke accommodaties geen ruimte is voor GTS. In december vond de vereniging zelf een vervangende locatie. De bedrijfshallen van de voormalige machinefabriek Botman achter de fietsenwinkel Nan aan de Zesstedenweg te Grootebroek. Voor het verbouwen en inrichten van deze hallen (kosten € 265.000) heeft GTS niet de financiële middelen. De vereniging heeft de gemeente daarom om steun gevraagd. Vóór 1 mei 2019 moet duidelijk zijn of deze steun er komt. Anders valt het doek en komt er na 20 jaar een einde aan GTS.

Susan: “En dat zou, in een tijd waarin lichaamsbeweging, deelname aan sociale activiteiten en saamhorigheid zo aangemoedigd worden, natuurlijk onverteerbaar zijn”.

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.