De lekkerste borrelplank

INGEZONDEN MEDEDELING – Een heerlijke borrelplank op een vrijdagmiddag is haast onmisbaar, alleen hoe maak je de perfecte borrelplank. Zonder dat je allerlei verschillende bakjes op tafel zet, waardoor het niet een geheel lijkt. Maar waar begin je en welke producten moet ik gebruiken zijn twee vragen die al gauw naar boven drijven. Dit is te lezen in de blog hoe je de lekkerste en mooiste borrelplank kunt maken. Verder is ook te lezen hoe je de smaken met elkaar kunt combineren om de borrelplank tot een grote smaakfestijn, waar niemand vanaf kan blijven.

Waar begin je?

Door een grote plank te kopen of zelf te maken heb je stap 1 al voltooid. Er zijn verschillende vormen en maten beschikbaar op de markt. Zo heb je grote ronde borrelplanken, vierkanten borrelplanken of rechthoekige borrelplanken. Hierdoor kun je zelf echt kiezen wat voor borrelplank je wilt hebben, waardoor het helemaal bij de tafel past. Verder kun je ook planken met elkaar combineren door 2 of 3 kleine planken te combineren in plaats van 1 grote plank. Hierdoor kun je met grotere gezelschappen door meer plankjes ook gezellig borrelen. Ook zijn schaaltjes altijd een goed idee om een lekker dipje in te doen of saus voor de bittergarnituur.

Welke producten zijn onmisbaar?

Op de borrelplank kun je van alles en nog wat op doen. Door een kaasplak te maken met een brie, port salut, komijnekaas of lavendelkaas erop bijvoorbeeld krijg je kaasjes die verschillende smaken. Zo weet je zeker dat iedereen een kaas erop heeft die hij of zijn lekker vindt. Ook kun je nog vlees op de borrelplank doen bijvoorbeeld een serranoham, spaanse fuet of een chorizo. Zo hebben de vlees liefhebbers ook wat lekkers op tafel staan, maar vis kan natuurlijk ook. Door garnalen of zalm op een borrelplank te doen is er nog een vis plank voor de liefhebbers. Verder zijn groentes ook een optie om op tafel te zetten bijvoorbeeld cherry tomaatjes, komkommer of wortels. Verder kun je als dip aioli, hummus, kip kerrie, eiersalade of pesto bijvoorbeeld doen.

Combineren van alle smaken

Alle combinaties die hierboven zijn genoemd hoeven niet apart op een plank iedere keer gelegd worden. Juist door te combineren en de hele borrelplank lekker vol te maken kun je juist. Door een stuk kaas bijvoorbeeld op de borrelplank te doen ben je begonnen met het volmaken van de borrelplank. De lege plekken kun je opvullen door groenten of fruit. Door druiven te gebruiken bij kaas of vijgen. Alle soorten fruit kan, ook appels of peren. Jij maakt er jouw kunstwerk van. Door het gebruik van verschillende kleuren en dips kun je het een groot geheel van maken wat jouw gasten als geweldig zullen ervaren. Verder kun je altijd extra schaaltjes op tafel leggen met dipjes. Verder kun je ook thema’s plakken aan de borrel, door een franse borrel te hebben met een franse wijn, franse kaas en franse vleesjes maak je er een frans festijn van.

Reageer op dit onderwerp