De laatste loodjes voor de moskee in Enkhuizen

ENKHUIZEN – Het einde van de bouw van de nieuwe moskee in Enkhuizen nadert. Buiten is alles al zo goed als klaar enkel binnen moet nog het nodige gebeuren maar ook dat gaat met gezwinde spoed.

Na opstartproblemen, zo werd het een zoektocht naar een aannemer die de moskee wilde gaan bouwen werd in Baris Bouw de juiste aannemer gevonden en kon die eind 2020 beginnen met de werkzaamheden. De nieuwe moskee is ruim 300m² groot en krijgt 2 verdiepingen. In het pand is ruimte voor een gebedsruimte en kantine en op de eerste verdieping komt nog een aparte ruimte voor de vrouwen.

Eerder liet Sukru Yilmaz van de Islamitische Stichting Enkhuizen al aan Enkhuizen Actueel weten dat het niet enkel een moskee gaat worden maar ook een gebouw waar iedereen welkom is om een een kopje koffie of thee te drinken, samen met de Turkse gemeenschap in Enkhuizen.

Het jongerenhonk van de stichting doet sinds de sloop dienst als gebedsruimte en zal ook na de ingebruikname van de nieuwe moskee blijven staan voor de jeugd.

Foto’s: Henk Kroeb