De jeugd heeft de toekomst, meld je aan bij de jeugdbrandweer

ENKHUIZEN – De provincie Noord Holland heeft maar liefs negen jeugdbrandweerkorpsen waarvan ééntje zich in Enkhuizen bevind. De jeugdkorpsen zijn altijd verbonden aan de lokale brandweerposten en de jeugdkorpsen hebben éénmaal per weer een oefenavond.

Tijdens de oefenavonden worden er diverse scenario’s nagebootst en probeert het team met een goede samenwerking een brand te bestrijden. Hierbij leren ze hoe ze op een veilige manier kunnen verkennen en bestrijden zodat ze op latere leeftijd soepel in het volwassen korps kunnen integreren.

Voor brandweerkleding (bluspak en kazernekleding) wordt gezorgd, het enigste dat het jeugdbrandweerlid zelf hoeft in te brengen is een flinke dosis humor, wilskracht en inzet.

Lijkt het je leuk om lid te worden van de jeugdbrandweer? Neem dan contact op met een post bij jou in de buurt. Je hoeft daarvoor niet in dezelfde plaats te wonen. Ook als je in een omliggende plaats woont, kun je je aansluiten bij de jeugdbrandweer. De jeugd heeft de toekomst, en brandweermensen zijn altijd nodig.
Doe het nu en wordt die stoere brandweerman/vrouw van later!

[signoff]

 

Reageer op dit onderwerp