Daten in coronatijden: 4 leuke dates die je nog wél kunt doen

ENKHUIZEN – Daten tijdens de gedeeltelijke lockdown is anders. Het gaat allemaal net even anders. Nu de horeca nog steeds gesloten is, vallen direct de populairste date ideeën af. Spontaan een ‘drankje doen’ of een etentje in een restaurant? Dat zit er helaas niet in gedurende de maatregelen. En omdat deze maatregelen nog wel een tijdje gehandhaafd blijven, is het voorlopig zoeken naar alternatieven.

Singles in heel Nederland – dus ook in Enkhuizen – hebben gemerkt dat het door corona een stuk lastiger is om een partner te vinden. Hoewel de dating apps overstroomd worden door singles die alleen thuiszitten, is het perfectief voor de nabije toekomst niet zo positief. Want wat als je je prins op het witte paard of droomvrouw al swipend ziet voorbijkomen; wat moet je dan doen als eerste date? We hebben een shortlist gemaakt met 4 coronaproof date ideeën in de buurt van Enkhuizen:

Maak een boswandeling
West-Friesland is het gebied van land- en tuinbouw, maar natuur is er ook. Een boswandeling is een populair alternatief in coronatijden. En als we het ook een bos hebben, dan gaat de aandacht al snel uit naar het Streekbos.

Maak een strandwandeling
Nu de temperatuur daalt is een strandwandeling misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar als je veilig wilt daten is het een perfecte optie om afstand tot elkaar te houden. En daarnaast hebben we in West-Friesland genoeg strandjes langs het IJsselmeer en het Markermeer om de drukte te vermijden.

Bezoek een natuurgebied
Wandelen kan uiteraard niet alleen in het bos. Wat denk je van een natuurgebied? De Weelen is het gebied dat voor de hand ligt, met open water en dijkdoorbraken.

Toerist in eigen stad
Ontdek de roots van Enkhuizen, op een manier zoals je dat nog niet eerder gedaan hebt. Het advies? Ga naar het Zuiderzeemuseum met je date; Op dit moment zijn de tentoonstellingen Zee vol verhalen en Kleren maken de vrouw te bezoeken.

Reageer op dit onderwerp