Dag van de Mantelzorg dit jaar online door de coronacrisis

ENKHUIZEN – Op de Dag van de Mantelzorg op 10 november staan mantelzorgers centraal. Dit jaar geven de Westfriese gemeenten extra aandacht aan mantelzorgers die een psychisch kwetsbare naaste verzorgen.  Voor hen organiseren ze op 26 november de gratis online bijeenkomst: In balans blijven als mantelzorger.

26 november online bijeenkomst

Op 26 november 2020 is er een gratis online bijeenkomst voor mantelzorgers die een psychisch kwetsbare naaste verzorgen. Ze zien zichzelf vaak niet als mantelzorger, en ook in hun omgeving wordt deze zorg vaak onderschat. Dit is onterecht, want deze mantelzorgers bieden vaak lange en intensieve zorg. Daarom organiseren de Westfriese gemeenten samen het Kennisplatform Mantelzorg West-Friesland voor deze mantelzorgers een gratis interactieve online bijeenkomst op 26 november. Spreker is Ingrid Schoen, zij is ervaringsdeskundige, auteur en psychosociaal verpleegkundige. Onderwerpen die aan bod komen zijn: hoe zelf in balans te blijven, wat is de impact van de aandoening van een naaste, hoe het is om samen te leven in coronatijd? Ook is er aandacht voor het vragen van hulp.

Aanmelden online bijeenkomst 26 november

Mantelzorgers uit de Westfriese gemeenten zijn van harte uitgenodigd de online bijeenkomst bij te wonen. Ook als mantelzorger van iemand die in Westfriesland woont, bent u van harte welkom. U kunt zich aanmelden via de website www.ikzorg.nu. Na uw aanmelding ontvangt u een link en nadere uitleg over deelname.

Reageer op dit onderwerp