Creatieve kinderhanden maken kerstkaarten voor bewoners zorginstellingen

ENKHUIZEN – In de week voor kerst hebben basisscholen, zorgorganisaties en de gemeente Enkhuizen op aanreiken van Willem Bakker uit Westwoud de handen ineengeslagen. Samen hebben zij een kerstkaartenactie op touw gezet.

Creatieve kerstkaart van een kinderhand
Kinderen van 4 basisscholen maakten zelf kerstkaarten voor inwoners in Enkhuizen die wonen via een zorgorganisatie. Tijdens het maken van de kaarten konden kinderen met elkaar praten over de feestdagen en met wie zij dit vieren en over mensen die kerst niet met anderen vieren. Soms omdat zij zorg nodig hebben of omdat zij geen familie dichtbij hebben. Ook zijn er mensen die geen familie of bekenden hebben om kerst mee te vieren. Zij kunnen zich eenzaam voelen. Met een persoonlijke kaart van een kinderhand ontvangen deze mensen via hun zorgorganisatie een kerstwens.

Kerstkaartenlint door West-Friesland      
Willem Bakker heeft wethouder Dorus Luyckx benaderd met de vraag om mee te doen aan deze actie. In andere gemeenten in West-Friesland doen scholen en zorgorganisaties al een aantal jaren mee. De uitdaging voor Willem was om een lint te leggen van Hoorn tot Enkhuizen door in meer gemeenten deze actie in gang te zetten. Door de deelname van Enkhuizen is dit gelukt.

“Hoe mooi is het als we een beetje om elkaar denken in deze periode van het jaar? Kinderen vinden het maken van kaarten ontzettend leuk. En degene die een kaart krijgt is enorm verrast” aldus Willem Bakker.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp