11.7 C
Enkhuizen
15 oktober 2020 17:02
Enkhuizen Actueel

Afbeelding: Wim Langbroek

Gezondheid

Coronavirus update Enkhuizen: 27 inwoners besmet met het coronavirus, 18 inwoners in het ziekenhuis

ENKHUIZEN – Het aantal inwoners in de gemeente Enkhuizen dat besmet is met het coronavirus is 27, het aantal inwoners uit de gemeente Enkhuizen dat met het coronavirus is opgenomen in het ziekenhuis is 18. In totaal zijn er tot nu toe 4 inwoners uit de gemeente Enkhuizen overleden aan het coronavirus.

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.

Update Nederland

Vandaag zijn er 129 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 142 personen als overleden gemeld, waarvan een melding van een meerderjarige patiënt in de leeftijdscategorie 15-19 jaar met onderliggend lijden. Deze gemelde personen  zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 31.589 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu .

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken.

Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Het aantal gemelde patiënten dat overlijdt neemt ook af, maar minder snel dan de ziekenhuisopnames.  Dit komt waarschijnlijk doordat de tijd tussen besmetting en overlijden langer is dan de tijd tussen besmetting en ziekenhuisopname.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Reageer op dit onderwerp