Enkhuizen Actueel

Column

Column: Corona brengt saamhorigheid, iedereen bedankt die zich voor mij opoffert

Amper een week terug werd ik publiekelijk op Facebook uitgescholden en voor rotte vis uitgemaakt omdat ik teveel items over het probleem plaatste dat de wereld en het leven van vele miljoenen op het moment in zijn greep houdt. Er waren stadsgenoten die me een eikel en klootzak vonden, een opnaaier, paniekzaaier, angstverspreider en noem maar op.

Nou heb ik het geluk dat ik ben geboren met een olifantenhuid dus wel heel wat over me heen kan hebben voordat er echt iets doordringt waar ik echt last van ga krijgen. Echter wat schetst mijn verbazing, we zijn nu een week verder 136 Corona doden rijker en Enkhuizen aan de top als het betreft de besmettingen in West Friesland.

Van de mensen die me eerder het leven na stonden hoor ik niets meer, maar ik zie wel heel veel mensen die gehoor geven aan de oproep van premier Mark Rutte “we gaan groeps immuniteit kweken”. Wetenschappelijk is er berekend dat we om een groeps immuniteit tot stand te brengen zo’n 60% van de Nederlanders moeten laten besmetten met het Coronavirus. Mijn saamhorigheidsgevoel gaat  jammer genoeg niet zover dat ik mij hiervoor expres zou laten besmetten, maar ik val dan ook onder de risicogroep die juist beschermd dient te worden.

Maar ik heb daarom lof voor alle Enkhuizers die ik nog elke dag zie samenzweren in de binnenstad en op het Koperwiekplein. Gezellig met zijn allen dicht bij elkaar over de problemen praten, schoolkinderen die nu een vakantie van vier maanden tegemoet gaan en lekker met elkaar aan het ravotten zijn, winkelend publiek dat over elkaar heenbuigt om maar zo snel mogelijk de laatste rollen toiletpapier uit de schappen weg te halen en noem maar op.

Heel hartelijk bedankt jullie allemaal, dat jullie je vrijwillig opofferen om bij die 60% besmette personen te gaan horen zodat ik als kwetsbare doelgroep me voorlopig geen zorgen hoef te maken. Ik kan jullie niet genoeg bedanken. Ga hier vooral mee door en probeer al je kennissen hierin mee te betrekken.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?